снимка БулфотоКПКОНПИ постанови, че гл. арх. на Шабла Татяна Нейкова трябва

...
снимка БулфотоКПКОНПИ постанови, че гл. арх. на Шабла Татяна Нейкова трябва
Коментари Харесай

Арх. Нейкова напуска поста си, след като разреши на сина да строи вила на морето до Шабла

снимка Булфото

КПКОНПИ постанови, че гл. арх. на Шабла Татяна Нейкова би трябвало да напусне работа, след втора правосъдна инстанция удостовери, че е била в спор на ползи като е разрешила на сина си да строи на първа линия до морето, съобщи. 

Комисията напомня, че е открила спор на ползи при Нейкова преди година след медийни репортажи и сигнали на Асоциацията на парковете. Сега Върховният административен съд (ВАС) е удостоверил напълно нейните констатации.

Случаят е от 2013 година, когато основният проектант е одобрила капиталов план и е издала позволение за градеж на двуетажна жилищна постройка в курортния комплекс на село Тюленово. През 2016 година притежателят, на чието име е било издадено разрешението, е продал парцела на сина на арх. Нейкова. В началото на 2019 г той подал молба до майка си и още същия ден тя презаверила издаденото през 2013 година позволение за градеж. През август 2019 година синът на Нейкова подал искане за увеличение на застроената повърхност на обекта на 313 кв.м, а майка му одобрила това.

Според КПКОНПИ по този начин Нейкова е работила в полза на сина си вместо да разгласи за спора и да си направи отказ от проблема.

Съгласно наредбите на закона установяването на спор на ползи с влезнал в действие акт е съображение за наложителното освобождение на лицето от служба и за започване на инспекция на имущественото му положение, се споделя в известието на комисията.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР